nl

Leuke dingen om met het gezin te doen!

15/05/2017 – Vandaag is het de international day of family, een dag waarbij stil wordt gestaan bij het gezin. Hier 5 leuke tips wat jullie gezellig met zijn allen kunnen doen.

1. Maak een Uitjes-pot

Vaak last van dat je wat leuks wil doen maar geen idee hebt wat je moet doen? Pak een glazen pot en laat iedereen ideeën opschrijven op kleine papiertjes. Vouw alles op en stop ze in de pot. Als je nu eens wat leuks wil doen met het gezin maar je hebt geen ideeën, dan kan je een papiertje uit de pot grabbelen om te beslissen wat je kan gaan doen.

2. Picknicken

Ga als het lekker weer is picknicken. Maak van tevoren broodjes en drinken klaar, kleedje mee en zoek een leuk parkje of grasveld op waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl jij geniet van een lekker broodje

3. Koekjes/cakejes bakken

Als het wat minder weer buten is, is het ook hartstikke leuk om samen de keuken in te gaan. Maak lekkere koekjes of cakejes. Versier ze met mooie decoraties en daarna lekker samen opsmikkelen maar.

4. Film kijken

Ook geschikt voor de koudere, regenachtige dagen. Zet een leuke familie film op om met zijn allen te kijken. Neem er lekker een bakje popcorn of snoep bij en wat limonade, lichten uit en het is net alsof je in de bioscoop zit.

5. Naar het strand

Zowel leuk om te doen bij warm of wat kouder weer. Op de warme dagen kan je lekker zwemmen en zandkastelen bouwen. Als het wat kouder is maak je een wandeling. Neem eventueel een bal mee om lekker mee te spelen.

 

Wat gaan jullie de volgende keer doen?

Leuke dingen om met het gezin te doen!
Linnaeushof gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.