Veel gestelde vragen

Nog niet kunnen vinden wat je zocht? Probeer de zoekfunctie boven in het scherm of kijk of jouw vraag hier onder staat.

Maatregelen voor een veilig bezoek

Welke maatregelen neemt Linnaeushof tegen het coronavirus?

Er is een protocol opgesteld met maatregelen die de verspreiding van het coronavirus in Linnaeushof moeten voorkomen. Hierin is opgenomen dat het maximaal aantal bezoekers per dag wordt beperkt en er extra maatregelen worden getroffen m.b.t. hygiëne en het houden van afstand. Hier onder een aantal zaken die belangrijk zijn om vooraf te weten.

 • Voor een bezoek aan Linnaeushof is het noodzakelijk om vooraf online tickets op datum of een flexibel ticket te bestellen. Spontaan aanwaaien bij de kassa is niet mogelijk.
 • Tickets op datum annuleren of wijzigen is niet mogelijk.
 • De buitenspeeltuin en wortelberg zijn geopend. Toegang tot de buitenspeeltuin is mogelijk zonder QR coronabewijs
 • De binnenspeeltuin is geopend met regenachtig weer. Voor toegang tot de binnenspeeltuin is wel een QR coronabewijs noodzakelijk.
 • De waterspeeltuin is gesloten
 • Het restaurant en terras zijn gesloten. Eten en drinken kan wel worden afgehaald bij het restaurant en andere horeca punten in het park.
 • Contante betalingen worden niet geaccepteerd. Wie in het park iets koopt kan alleen met PIN en het liefst contactloos betalen.
 • Speeltuin mascotte Bennie broek zal voorlopig niet optreden en ook geen handjes geven of door de speeltuin lopen.
 • De toiletten binnen zijn gesloten. Er is buiten een tijdelijke toiletvoorziening geplaatst in het park, waar het makkelijker is om 1,5m afstand te bewaren.
 • In het de speeltuin zijn meerdere desinfectie-punten geplaatst, zodat bezoekers regelmatig hun handen kunnen desinfecteren.
 • De maatregelen kunnen aangepast worden aan de hand van de situatie op dat moment.

Ook wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. Neem de algemene basisregels van het RIVM zo veel mogelijk in acht. Was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, houd voldoende afstand van anderen en blijf thuis bij klachten.

Het RIVM zegt dat kinderen t/m 12 jaar geen 1,5m afstand hoeven te bewaren. De andere hygiënemaatregelen gelden wel voor kinderen.

Op welke dagen en tijden is Linnaeushof open?

Let op! het is noodzakelijk om vooraf online tickets op datum of online flexibele tickets te bestellen. Spontaan aan komen waaien bij de kassa is dus helaas niet mogelijk.

Bekijk openingstijden >

Is de horeca geopend?

Je kunt in het park eten en drinken bestellen en afhalen.
Friet, broodjes, ijs, koffie thee en fris is dus wel verkrijgbaar, maar het restaurant binnen en het terras buiten blijven gesloten.

Er is voldoende picknick gelegenheid in het park.

Kan ik mijn tickets wijzigen of annuleren als het slecht weer is?

Ticket met vaste datum: Annuleren of wijzigen is niet mogelijk met tickets voor een vaste datum.

Ticket met flexibele datum: Annuleren van een flexibel ticket is niet mogelijk. Wel kunt u uiterlijk tot de datum die op het ticket vermeld staat, vóór 10:00 uur, een aanvraag doen voor wijziging naar een andere dag in seizoen 2021. Ga hiervoor naar linnaeushof.nl/datumwijzigen

Bij kans op slecht weer raden wij aan om regenkleding mee te nemen.

Kan ik mijn tickets wijzigen of annuleren als iemand van ons ziek is?

Ticket met vaste datum: Annuleren of wijzigen is niet mogelijk met tickets voor een vaste datum, ook niet in het geval van ziekte.

Je mag tickets zelf wel aan iemand anders overdragen. Bijvoorbeeld aan je buren, vrienden of familie.

Ticket met flexibele datum: Annuleren van een flexibel ticket is niet mogelijk. Wel kunt u uiterlijk tot de datum die op het ticket vermeld staat, vóór 10:00 uur, een aanvraag doen voor wijziging naar een andere dag in seizoen 2021. Ga hiervoor naar linnaeushof.nl/datumwijzigen

Kan ik een abonnement kopen?

Met een seizoenpas kunnen mensen normaal gesproken onbeperkt komen spelen. Maar om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM zal de capaciteit (maximum aantal bezoekers) van Linnaeushof verlaagd moeten worden. Onbeperkt spelen is dus voorlopig niet mogelijk. Daarom kunnen er dit jaar helaas geen seizoenpassen worden verkocht.

Voor iedereen die een dagje wil komen spelen is het noodzakelijk om online tickets op datum te bestellen.

Kunnen schoolreisjes, groepsuitjes en kinderfeestjes gewoon doorgaan?

Een schoolreis bij Linnaeushof is mogelijk in seizoen 2022. Bekijk de schoolreis informatie >

Nieuwe reserveringen voor groepsuitjes en kinderfeestjes zijn voorlopig helaas niet mogelijk. Kinderfeestjes kunnen nog wel gevierd worden als je online tickets met datum bestelt, maar er wordt geen verjaardagsarrangement aangeboden.

Heb je andere vragen over je reservering? Wij helpen graag om een passende oplossing te vinden voor eventuele gevolgen voor jullie geplande uitje. Neem contact op voor overleg.

Tickets en entree

Hoeveel kost een kaartje voor Linnaeushof?

We hopen binnenkort onze deuren weer te openen voor een nieuw speelseizoen. De ticketshop wordt geopend na definitief besluit van heropening door het kabinet.

Een ticket met vaste datum kost €16,00 per persoon. Kinderen van 0-2 jaar hebben gratis toegang tot de speeltuin.

Het is alléén mogelijk om online tickets te bestellen. Spontaan aanwaaien bij de kassa is helaas niet mogelijk.

Bekijk hier alle prijzen >

Moeten online tickets geprint worden of kan ik ze ook op mijn mobiel laten zien?

Voor een snelle verwerking bij de entree raden wij het aan om tickets van te voren uit te printen.
Wanneer dit niet mogelijk is zorg er dan voor dat de tickets duidelijk zichtbaar op je smartphone staan voordat je naar het park komt zodat we deze snel en veilig kunnen scannen.

Waar kan ik tickets kopen?

Spontaan aan komen waaien bij de kassa is helaas niet mogelijk. Het is noodzakelijk om vooraf online tickets op datum of een flexibel online ticket te bestellen.

Prijzen en tickets >

Ik heb al een ticket

Indien je al een fysiek ticket of voucher voor Linnaeushof hebt voor seizoen 2021 (zonder datum), reserveer dan alleen jouw bezoek online:

Reserveer jouw bezoek

Er staat 10:00 uur op mijn ticket, moet ik er stipt om 10:00 uur zijn?

Als er 10:00 uur op het ticket staat, betekent dit dat je vanaf 10:00 uur welkom bent in onze buitenspeeltuin. Je hoeft niet stipt om 10:00 uur aanwezig te zijn. Je mag de hele dag komen spelen!

Algemeen

Voor welke leeftijd is Linnaeushof geschikt?

De speeltoestellen en attracties zijn in principe gericht op kinderen in de leeftijd van 2 tot ca. 12 jaar. Dat neemt niet weg dat ook oudere kinderen én ouders lekker mee kunnen en mogen spelen! Zo biedt Linnaeushof een uniek dagje uit voor het hele gezin!

Is het meenemen van eigen consumpties toegestaan?

Linnaeushof wil voor iedereen een dagje uit betaalbaar houden. Daarom mag je zelf eten en drinken meenemen.
Wil je het dagje uit helemaal compleet maken? Bekijk dan de horeca informatie om te zien wat voor lekkers Linnaeushof allemaal biedt.

Mag mijn hond mee naar Linnaeushof?

Nee, er worden geen honden in de speeltuin toegelaten. De enige uitzondering is een speciale geleidehond voor mindervaliden of slechtzienden.

Zijn er ook kluisjes te huur?

Nee. In verband met corona maatregelen, kunnen wij voorlopig helaas geen kluisjes verhuren.

Is er een EHBO post?

Ja, de EHBO bevindt zich in de overdekte speeltuin. Daar kun je je melden bij de receptie.

Ik ben iets kwijt, waar zijn de gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de receptie in de overdekte speeltuin. Wil je weten of wij iets van jou hebben gevonden? Neem dan contact met ons op.

Ik ben mijn kind kwijt, kunnen jullie omroepen?

Wij helpen graag mee met zoeken als er kinderen kwijt zijn! Als je bij de receptie in de overdekte speeltuin een beschrijving van het kind doorgeeft zullen wij via portofoons onze collega’s in het park informeren. Wij vragen dan jouw telefoonnummer en bellen direct als het kind weer terecht is.

Mag er worden gerookt in de speeltuin?

Europa’s grootste speeltuin steunt de initiatieven van het Longfonds en KWF kankerbestrijding om kinderen rookvrij te laten spelen en opgroeien. Daarom voert Linnaeushof een duidelijk ontmoedigingsbeleid. Wilt u toch roken? Doe dit dan uitsluitend op de speciale rookplekken in het park, uit het zicht van de kinderen. De rest van de speeltuin houden we graag rookvrij.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Veel gestelde vragen

Deel Linnaeushof
met je vrienden!

Linnaeushof is gesloten.

Graag tot eind maart 2022!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C