Open sinds 1963

Geschiedenis

Grondlegger: Pieter Grijpstra

De mede grondlegger van Linnaeushof was Pieter Grijpstra (1920-1998). Hij woonde in Aalsmeer, waar hij tussen 1948 en 1964, als politieagent werkzaam was. Sociaal betrokken als hij was, richtte hij daar een afdeling van het Nederlandse Rode Kruis op. Als voorzitter regelde hij diverse acties voor de vereniging. Ledenwervingsacties, geld inzamelacties voor de watersnoodramp in Zeeland (1953) en acties voor de jeugdafdeling.

Van bloementuin naar speeltuin
In 1955 werden de gronden waarop nu speeltuin staat, ingericht met grote showtuinen voor bloembollen. En de bestaande plantenkas werd omgetoverd tot een tropische plantenkas met meer dan 1000 soorten planten. Pieter Grijpstra opende hierin in die periode een miniatuur bloemencorso waarvan de opbrengsten geheel toekwamen aan het Rode kruis. In het voorjaar van 1956 opende het park onder de naam ‘Linnaeushof’ voor het eerst haar poorten. Toen al kwamen er zo’n dertigduizend bezoekers per jaar. Na een moeizame start met de bloemen showtuin werd begin jaren zestig een start gemaakt met de aanleg van een kleine speeltuin. Deze speeltuin werd op 15 mei 1963 door Godfried Bomans geopend.

Tweede generatie: Frits Grijpstra

Zoon Frits Grijpstra (1947-1998) werkte sinds 1969 mee in het bedrijf en de familie begon aan een reeks succesvolle jaren, waarin het bezoekersaantal van Linnaeushof groeide naar ruim driehonderdduizend bezoekers per jaar. De bloemen en planten maakten steeds meer plaats voor speelgelegenheid. Grote investeringen in attracties en nieuwe speeltoestellen en een streng beleid ten aanzien van de speelveiligheid leidden tot een uniek recreatiepark. Samenwerkingsverbanden werden aangegaan en Linnaeushof groeide uit tot “Europa’s Grootste Speeltuin“.

Derde generatie: Sander Grijpstra

Vanaf 1999 heeft Sander Grijpstra, de derde generatie, het stokje overgenomen en is mede onder zijn dagelijkse leiding het beleid met succes voortgezet.

Overname: Aspro Parks

Dat Linnaeushof een bedrijf is met behaalde successen en potentie voor de toekomst heeft ook Aspro Parks gezien, een multinational uit Spanje welke in 2012 Linnaeushof heeft overgekocht. Deze organisatie bestaat sinds 1991 en bezit en exploiteert in acht Europese landen ruim 60 in- en outdoor waterparken, aquaria, dierentuinen en vakantieparken. Gezamenlijk trekken deze parken jaarlijks meer dan negen miljoen bezoekers.

LogoAspro

Spelen gaat nooit vervelen!

Actief spelen, dat is het motto waarmee de familie Grijpstra de speeltuin oprichtte, en dat geldt ruim 55 jaar later nog steeds. Door de keuze van speeltoestellen, waarbij kinderen zelf moeten bewegen, hun eigen energie en fantasie moeten gebruiken, is Linnaeushof uniek. Zeker in het huidige tijdperk, waarin kinderen steeds minder buiten spelen en overgewicht toeneemt, is de waarde van een dag spelen in Linnaeushof groot. Linnaeushof is uitermate geschikt als dagje weg met het gezin, maar is ook voor schoolreisjes en groepsuitjes een mooie locatie.

Bekijk het Linnaeushof van nu

Geschiedenis

Deel Linnaeushof
met je vrienden!

Linnaeushof is open!

Bestel je tickets alvast online en ontvang een mooie korting!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C