nl | en

Informatie minder-validen

Kinderen met een handicap staan bij speeltuinen veelal aan de zijlijn. Bij de inrichting van speelplekken wordt helaas nog weinig rekening gehouden met hun belemmering. Bij Linnaeushof is dit niet het geval. Mindervalide kinderen en rolstoelgebruikers kunnen in Europa’s grootste speeltuin gezellig meespelen met al hun vriendjes en vriendinnetjes! Linnaeushof wordt ook als vriendelijk gezien voor kinderen en ouders met autisme!

Aanpassingen van bestaande speeltoestellen

De trein van Linnaeushof is zodanig omgebouwd dat er een rolstoel in kan. Ook is een draaimolen voor hetzelfde doel aangepast. Linnaeushof ontwikkelde een schok dempend stoeltje voor aan de zweefmolens. Speciaal voor gehandicapten zijn er enkele van deze stoeltjes aangepast zodat er extra steun wordt gegeven. Ook werd een schommel voorzien van een dergelijk stoeltje. Aan de duo-schommels, met een comfortabel zittend kuipstoelzitje, werden veiligheidsgordels gemonteerd. Ook is bij de plaatsing van de Zandfabriek rekening gehouden met rolstoelgebruikers.

Speciale speeltoestellen

Hoewel er niet veel speeltoestellen voor rolstoelgebruikers bestaan, zijn er toch een aantal aangeschaft, zoals een echte rolstoelwip en een unieke rolstoel trampoline. Ook is er een toestel met een groot schommelnet geplaatst, waar zowel zittend als liggend op geschommeld kan worden. Een klank rad met dierengeluiden is geplaatst op rolstoelhoogte. Onder de schaduwluifel zijn vijf spelpanelen geplaatst, die goed bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Herkenbaarheid

Bij de rolstoeltoegankelijke speeltoestellen staan bordjes met een herkenningssymbool. Bij de kassa wordt op verzoek aan rolstoelgebruikers een plattegrond uitgereikt met alle rolstoel-toegankelijke speeltoestellen.

Toegankelijkheid

Op de parkeerplaats zijn meerdere mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar. De paden van het park zijn goed toegankelijk voor mindervalide en rolstoelgebruikers. Ook zijn er mindervalide toiletten aanwezig op het park en bij de receptie.

Overige speeltoestellen

Dat er een behoorlijk aanbod is van specifieke toestellen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of mindervaliden, betekent natuurlijk niet dat er op de overige toestellen helemaal niet gespeeld kan en mag worden. Het is leuk om te zien dat ook kinderen met een beperking naar eigen inzicht kunnen bedenken van welke toestellen zij wel of niet gebruik kunnen maken. Uiteindelijk is er bij Linnaeushof te zien dat deze kinderen op die manier grotendeels “gewoon” mee kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Rolstoeltarief € 7,00 p.p.

Linnaeushof gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.