Mindervaliden

Kinderen met een handicap staan bij speeltuinen vaak aan de zijlijn. Bij de inrichting van speelplekken wordt helaas nog weinig rekening gehouden met hun belemmering. Bij Linnaeushof is dit niet het geval. Mindervalide kinderen en rolstoelgebruikers kunnen in Europa’s grootste speeltuin gezellig meespelen met al hun vriendjes en vriendinnetjes! Linnaeushof wordt ook als vriendelijk gezien voor kinderen en ouders met autisme.

Aanpassingen van bestaande speeltoestellen

De trein van Linnaeushof is zodanig omgebouwd dat er een rolstoel in kan. Ook is een draaimolen voor hetzelfde doel aangepast. Linnaeushof ontwikkelde een schok dempend stoeltje voor aan de zweefmolens. Speciaal voor gehandicapten zijn er enkele van deze stoeltjes aangepast zodat er extra steun wordt gegeven. Ook werd een schommel voorzien van een dergelijk stoeltje. Aan de duo-schommels, met een comfortabel zittend kuipstoelzitje, werden veiligheidsgordels gemonteerd. Ook is bij de plaatsing van de Zandfabriek rekening gehouden met rolstoelgebruikers.

Speciale speeltoestellen

Hoewel er niet veel speeltoestellen voor rolstoelgebruikers bestaan, is er toch een aantal aangeschaft, zoals een echte rolstoel-wip en een unieke rolstoel-trampoline. Ook is er een toestel met een groot schommelnet geplaatst, waar zowel zittend als liggend op geschommeld kan worden. Een klank rad met dierengeluiden is geplaatst op rolstoelhoogte. Onder de schaduwluifel zijn vijf spelpanelen geplaatst, die goed bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Herkenbaarheid

Bij de rolstoel toegankelijke speeltoestellen staan bordjes met een herkenningssymbool. Ook zijn er op de plattegrond van Linnaeushof symbolen geplaatst bij speeltoestellen die geschikt zijn voor minder validen.

Overige speeltoestellen

Dat er een behoorlijk aanbod is van specifieke toestellen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of mindervaliden, betekent natuurlijk niet dat er op de overige toestellen helemaal niet gespeeld kan en mag worden. Het is leuk om te zien dat ook kinderen met een beperking naar eigen inzicht kunnen bedenken van welke toestellen zij wel of niet gebruik kunnen maken. Uiteindelijk is er bij Linnaeushof te zien dat deze kinderen op die manier grotendeels “gewoon” mee kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Voorzieningen

Op de parkeerplaats is een aantal mindervalide parkeervakken beschikbaar. De paden van het park zijn goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Ook is er een apart toilet beschikbaar voor minder validen. De sleutel hiervoor kan worden opgehaald bij de receptie in de binnenspeeltuin.

Speciaal rolstoeltarief
€ 17,00 voor een rolstoelgebruiker + 1 begeleider

Ook interessant

Mindervaliden

Deel Linnaeushof
met je vrienden!

Linnaeushof is open!

Bestel je tickets alvast online en ontvang een mooie korting!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C