nl

7 binnen-speel-tips voor als het slecht weer is

20/11/2015 – Het is herfst… De natuur verandert en dat levert soms hele mooie plaatjes op. Heerlijk uitwaaien kan soms fijn zijn. En het is natuurlijk super om met je kind het bos in te gaan om kastanjes te zoeken. Maar maar wat doe je als het de hele dag regent? Dan zijn er nog genoeg leuke alternatieven om binnen te spelen! Hieronder een paar voorbeelden.

1. Verkleedpartijtje

Kinderen houden van rollenspellen en doen graag alsof ze iemand anders zijn. Zo kijken ze op tegen volwassenen en willen ze daar graag op lijken. Zet je kledingkast open en laat je zoon of dochter eens uitzoeken wat ze graag aan willen doen. Hoe leuk is het om je dochter voor het eerst op hoge hakken te zien staan of je zoon met een stropdas om!? Laat hun fantasie de vrije loop en vergeet vooral niet om even een leuke foto van ze te maken!

2. Kleurplaten

Klassiek, maar nog altijd succes gegarandeerd! Iets waar veel kinderen lang mee zoet kunnen zijn. Daarnaast is het goed voor de motorische ontwikkeling en hoeft het, behalve voor wat kleurpotloden of stiften, niets te kosten. Zoek maar eens naar mooie kleurplaten op Google of beter nog, print een leuke kleurplaat uit van Bennie Broek!

3. Samen koken

Iets waar je voorzichtig mee moet zijn, maar wat natuurlijk wel erg leuk is! Je kunt samen de avondmaaltijd bereiden, maar ook lekker cup cakes bakken of taartjes maken. Dat is uiteraard ook een feest!

4. Zichtbaar verstoppertje

Net even anders dan gewoon verstoppertje. Dit speel je met meerdere mensen en het enige dat je nodig hebt is een klein voorwerp, bijvoorbeeld een pen of een zoutvaatje. Terwijl de hele groep achter een gesloten deur in de hal of andere kamer even wacht, verstopt één persoon het voorwerp ergens in de woonkamer. Maar dan wel zo dat het zichtbaar is zonder iets te hoeven optillen, of open te hoeven maken. Als dit gebeurd is gaat de deur weer open en mag de rest van de groep het voorwerp gaan zoeken. Deelnemers die het hebben gezien verplaatsen zich onopvallend naar de bank en gaan zitten. Degene die als laatste zit heeft verloren. De winnaar mag bij de volgende ronde het voorwerp verstoppen.

5. Dansen en swingen

Als jij en je kind de konazendans van Bennie Broek al onder de knie hebben zijn er ook nog genoeg leuke andere kinder CD’s met actieve liedjes. Maar ook op internet is er voldoende te vinden. Doe eens lekker gek en geef een flinke draai aan de volumeknop.

6. Hut bouwen

Ook weer iets dat lekker makkelijk te realiseren is. En je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Gooi een laken over de tafel heen en leg tuinkussens op de grond. Of pak een paar grote dozen en laat je kind er een mooi bouwwerk van knutselen.

7. Toch naar buiten? Plassen stampen!

Met óf zonder laarzen en regenkleding… Soms is het hilarisch om buiten stevig te stampen in de plassen en te kijken hoe hoog de spetters komen. Een lekker warm bad of warme douche daarna is alleen wel een aanrader!

7 binnen-speel-tips voor als het slecht weer is
Linnaeushof gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.