nl

10 (nieuwe) buiten-speeltips op Buitenspeeldag

14/06/2017 – Vandaag is alweer de 10e editie van de nationale buitenspeeldag. Vorig jaar gaven wij al 10 leuke tips om buiten te doen. Hier hebben we nu 10 nieuwe tips om buiten te spelen. Handig voor als je je verveelt of even niet meer weet wat je moet doen! 

1. Flessenvoetbal

Iedereen neemt een eigen lege frisdrankfles, let wel op dat iedereen dezelfde inhoud heeft. Vul deze met water en zet deze ergens op een pleintje neer. Om de beurt mag je proberen met een bal iemand anders zijn fles proberen om te gooien. Als dit lukt dan moet degene van wie de fles was eerst snel de bal halen voor hij zijn fles weer overeind mag zetten. Degene wiens fles als eerste leeg is heeft verloren. Wie zal er gaan winnen?

2. Watergevecht

Is het lekker warm weer? Houdt dan een watergevecht. Vul zoveel mogelijk waterballonnen met water, neem waterpistolen mee en laat het gevecht maar beginnen. Wie komt er kleddernat terug en wie krijgt het voor elkaar helemaal niet nat te worden?

3. Naar de speeltuin

Ga naar de dichtstbijzijnde speeltuin in de buurt. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en ga lekker spelen in de speeltuin.

4. Stoepkrijten

Pak de stoepkrijt erbij en maak mooie creaties op de tegels. Nodig je vriendjes of vriendinnetjes uit om samen een heel mooi kunstwerk te maken.

5. Speurtocht

Verdeel de groep in 2 delen. De eerste groep gaat een kant op en zet pijlen neer van stoepkrijt welke kant ze op gaan. Spreek af dat na een bepaalde tijd 5-10 minuten de tweede groep gaat proberen de eerste groep te vinden. Neem een stopwatch mee om te timen hoe lang ze erover doen. Als ze de eerste groep hebben gevonden, draaien de rollen om en gaat de tweede groep de speurtocht uitzetten en daarna de eerste groep hen proberen te vinden. Zet de stopwatch weer aan. Welke groep slaagt erin om als eerste de andere groep te vinden?

6. Estafette

Maak jullie eigen estafetteparcours. Bedenk van tevoren wat voor hindernissen of spelletjes je in je parcours wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan hinkelen, zaklopen, verspringen. Zet alles klaar en maak een mooi blaadje met de alle onderdelen zodat je ze kan afstrepen als je een onderdeel gedaan heb. Na een paar minuten wissel je door naar het volgende onderdeel.

7. Voetballen

Trommel al je vriendjes en vriendinnetjes op en ga lekker een potje voetballen op het dichtstbijzijnde grasveldje. Verdeel de teams en spelen maar!

8. Verstoppertje

Ouderwets verstoppertje blijft ook altijd leuk. Iemand doet zijn ogen dicht en telt tot een aantal seconden wat je vooraf bepaald. Iedereen verstopt zich. Vindt de zoeker de verstoppers eerder dan dat een verstopper buutvrij roept en iedereen weer vrij is?

9. Annemarie Koekoek

Ook dit spel is al erg oud, maar daarom niet minder leuk. 1 kind gaat met zijn gezicht naar de muur staan en roept: ‘’Annemaria Koekoek’’! Ondertussen rennen de andere kinderen vanachter een lijn naar de muur toe. Zodra het kind klaar is met roepen draait hij zich om en moet iedereen stilstaan en mag niemand meer bewegen. Als de roeper ziet dat je beweegt moet je weer helemaal terug naar het begin van de lijn. Wanneer niemand meer beweegt gaat de roeper weer terug naar de muur en roept hij opnieuw. Degene die als eerste de muur bereikt heeft is dan is hij/zij de nieuwe roeper.

10. Touwtje springen

Neem een heel lang touw en probeer met zoveel mogelijk kinderen tegelijk te springen. Begin bijvoorbeeld met 2 kinderen, daarna 3, dan 4 enzovoorts. Met hoeveel kinderen lukt het jullie over het touw te springen?

 

Genoeg leuke dingen om te doen dus!

Wat ga jij vandaag doen?

10 (nieuwe) buiten-speeltips op Buitenspeeldag
Linnaeushof gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. | OK Lees hier meer over het gebruik van cookies.