Mindervaliden

Project rolstoelgebruikers

Kinderen met een handicap staan bij speeltuinen veelal aan de zijlijn. Bij de inrichting van speelplekken wordt helaas nog weinig rekening gehouden met hun belemmering. In Linnaeushof staat inmiddels een aantal rolstoeltoegankelijke speeltoestellen en attracties.

Aanpassingen van bestaande speeltoestellen 

De Linnaeushoftrein is zodanig omgebouwd dat er een rolstoel in kan. Ook is een draaimolen voor hetzelfde doel aangepast. Linnaeushof ontwikkelde een schokdempend stoeltje voor aan de zweefmolens. Speciaal voor gehandicapten zijn er enkele van deze stoeltjes aangepast zodat er extra steun wordt gegeven. Ook werd een schommel voorzien van een dergelijk stoeltje. Aan de duo-schommels, met een comfortabel zittend kuipstoelzitje, werden veiligheidsgordels gemonteerd. En bij de plaatsing van de nieuwe Zandfabriek is rekening gehouden met rolstoelgebruikers.

Speciale speeltoestellen

Hoewel er niet veel speeltoestellen voor rolstoelgebruikers bestaan, is er toch een aantal aangeschaft, zoals een echte rolstoelwip en een unieke rolstoel trampoline. Ook is er een toestel met een groot schommelnet geplaatst, waar zowel zittend als liggend op geschommeld kan worden. Een klankrad met dierengeluiden is geplaatst op rolstoelhoogte. Onder de schaduwluifel zijn vijf spelpanelen geplaatst, die goed bereikbaar zijn voor kinderen in een rolstoel.

Herkenbaarheid

Bij de rolstoeltoegankelijke speeltoestellen staan bordjes met een herkenningssymbool. Bij de kassa wordt aan rolstoelgebruikers een plattegrond uitgereikt met alle rolstoeltoegankelijke speeltoestellen.